Instruktörer / Artister

 

Malene:

malene dalenbäck malene dalenbäck

 

Hej! Jag heter Malene, ägare till Airytales. Jag har pole och luftakrobatik som extrajobb vid sidan om heltidsanställning som högstadielärare. Övriga intressen är t.ex. ridning. Det var den enda sport jag utövat innan jag började med pole.

Jag har jobbat lite extra som instruktör i pole på olika dansstudios till och från sedan 2014. Sedan 2018 har jag börjat med kursverksamhet i liten skala i min egen ministudio på Järlöv i Veddige.
Har tagit ovanstående certifiering 2021.

Men allt började tio år tidigare, en dag i november 2011. Då såg jag av en slump en video på youtube som visade pole från någon tävling på ganska hög nivå. Jag hade aldrig sett poledance förut. På de tre minutrarna som videon var förändrades mitt liv. Jag tyckte att det var det vackraste jag hade sett (förutom hästar), och bestämde mig för att bli bra på det. Kollade upp allt jag kunde om det, försökte framförallt hitta någonstans där man kunde lära sig det. Den närmaste polestudion fanns i Göteborg. Dit var det ändå 14 mil tur och retur. Men jag körde dit en gång i veckan under terminerna tills jag hade gått igenom alla kurser upp till avancerad.

Under 2012-2015 tränade jag på Polestar Fitness i Göteborg och Sometimes i Oslo. Jag har fått min grund på Polestar, där jag som sagt började från noll, och har gått många kurser. Under hela 2014 bodde och jobbade jag i närheten av Oslo, och tränade då mycket på Sometimes polestudio i Oslo på fritiden.

Efter ett tag började jag även jobba som instruktör på olika studios. Eftersom jag redan var lärare, så var det inte så stort steg till att även börja undervisa och coacha i min hobby när jag fick erbjudande om det.

Ända sedan jag började med pole har jag också tagit lektioner i luftakrobatik då och då, men inte lika mycket som pole.
Jag har deltagit i en tävling, Polestar Championships 2014. 3:e plats.

Jag vidareutvecklar mig nu för tiden bland annat genom att försöka ta de tillfällen som ges att gå på workshops med några av de bästa. Har tagit lektioner för t.ex. Anastasia Skuhktorova, Dimitry Politov, Sarah Scott, Anna-Maija Nyman, Vane Lunatica, Daria Che, Jenny Liebert, Maddie Sparkle, Therese Berge, och många andra. Har även tagit lektioner på Milan Pole Dance Studio i Italien, London Dance Academy i England. Deltagit på Sokolova Pole Camp Phuket Thailand.
Jag har träffat många människor inom pole både i Sverige, och runt om i världen, som har lärt mig så mycket! Och sen har jag kokat ihop det till mitt eget, som jag i min tur kan lära ut till fler!

Bilder och videos >>

 

Med start i april 2024 kommer jag jobba som instruktör på West Coast Poledances nya studio i Varberg! Så om ni vill gå mina kurser eller någon av de andra där, hitta mer info och boka plats på WCPS hemsida: 
https://wcps.se/kursstarter-vbg-2024/